Στον παιδικό σταθμό Παίζω – Λύνω ακολουθούνται οι αρχές της βιωματικές μάθησης. Τα παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται μέσα από τη συμμετοχή τους σε πλήθος εκδηλώσεων και εκδρομών.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σταθμού εντάσσεται ένα πλήθος δραστηριοτήτων -με βάση πάντα την ηλικία των παιδιών- που στοχεύουν στην ενίσχυση των νοητικών και ψυχοκινητικών τους δεξιοτήτων και την κοινωνικο-συναισθηματική τους ωρίμανση.

Εκδρομές

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα εντάσσονται και οι εκπαιδευτικές εκδρομές, που στοχεύουν στη βιωματική προσέγγιση ενός θέματος. Στα παιδιά παρέχεται ποσότητα και ποιότητα εμπειριών, με στόχο την «εξερεύνηση και την κατανόηση» των πραγμάτων που τα περιτριγυρίζουν.

Οι εκδρομές οργανώνονται και πραγματοποιούνται με βάση το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος, π.χ. εκδρομή σε κάποιο μουσείο (ιστορίας, τέχνης κ.ά.), σε μνημεία (Λευκός Πύργος, κατακόμβες Αγίου Δημητρίου κ.ά.), στο ζωολογικό κήπο, στο βοτανικό κήπο, στο πλανητάριο, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο πάρκο προϊστορικών ζώων κ.ά.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται εκδρομές σε παιδικά θέατρα, αλλά και επισκέψεις θεατρικών ομάδων στο χώρο μας, με στόχο την ανάπτυξη της αισθητικής και της αγάπης προς τη θεατρική τέχνη.

Ο Παιδικός Σταθμός

Ο πρότυπος παιδικός σταθμός Παίζω - Λύνω, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, παρέχει στα παιδιά το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Τμήματα

Στον παιδικό μας σταθμό φιλοξενούμε βρέφη από 6 μηνών έως την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τα τμήματά μας είναι διαμορφωμένα, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα και οι κατάλληλες γνώσεις, ανάλογα με την ηλικία κάθε παιδιού.

Παροχές

Ο πρότυπος παιδικός σταθμός Παίζω Λύνω προσφέρει όλες τις απαραίτητες παροχές, διασφαλίζοντας την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών, αλλά και την επιμόρφωση και ενημέρωση των γονέων, πάνω σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.