4 Οκτώβριου Παγκόσμια μέρα των ζωών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων στις 4 Οκτωβρίου διαμορφώνουμε το παιδαγωγικό  μας πρόγραμμα γύρω από τα  δικαιώματα τους.

Με την βοήθεια εποπτικού υλικού συζητάμε με τα παιδιά για την έννοια της φιλοζωίας χρησιμοποιώντας σχετικά παιδικά τραγούδια και περιπέτειες ζώων ( μύθοι Αίσωπου) που ευαισθητοποιούν  τα παιδιά και προάγουν την ενσυναίσθηση.

Επιπρόσθετα κατηγοριοποιούμε τα ζώα ανάλογα με το φυσικό τους περιβάλον δημιουργόντας πέντε ομάδες ( δάσους,αγροκτήματος,ζούγκλας,θάλασσας και πολικά ζώα).Μέσω εποπτικού υλικού παρατηρούμε και αναγνωρίζουμε τα ζώα κάθε κατηγορίας.Μαζί με τα παιδιά αναπτύσσουμε κινητικές δραστηριότητες ( πχ. Παντομίμα ζώων,δραματοποίηση μύθων) και εκπαιδευτικά παιχνίδια (πχ παιχνίδια με κάρτες μνήμης) που βοηθούν στην κατανόηση όσων μάθαμε.

Το ποιό όμορφο κλείσιμο για το θέμα μας φυσικά είναι μια εκδρομή σε μία φάρμα.Εκεί τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ζώα απο κοντά,να τα ταίσουν και να ενημερωθούν απο τον αγρότη ή την αγρότησσα για την ζωή στην φάρμα,το πόσο σημαντική είναι η οικολογική καλλιέργεια και τα οφέλη της για τον άνθρωπο,τα ζώα και γενικά για το περιβάλλον και τέλος να γευτούν κάποια απο τα προιόντα που μας προσφέρουν τα ζώα που γνωρίσαμε.

To Top